Det er mye man kan lure på før en fotografering. Det er jo tross alt ikke noe man gjør veldig ofte! Hva skal man gå med? Fotograferer du bryllup andre steder i Norge enn i Bergen? Kan man få laget album eller print av bildene? Må vi signere en kontrakt i forkant av fotograferingen? Hvor kan man fotografere familien? Og hva hvis det regner på bryllupsdagen? Disse spørsmålene, og et par til, har jeg prøvd å svare på så godt jeg kan nedenfor. Dette er altså en god gammeldags spørsmål og svar side. Og skulle du ikke finne svar på det du lurer på er det bare å fyre av en melding i kontaktskjemaet under!

   bryllupsfotograf bergen

    

   HVA FÅR VI?

   Kort fortalt får dere minner som varer livet ut av øyeblikkene når dere er dere. Jeg velger ut de beste fotografiene fra fotograferingen vår og redigerer dem før de blir levert til dere som høyoppløselige digitale bildefiler (.jpg) på en minnepenn. Dere får alltid retten til fri, privat (ikke-kommersiell) bruk. Bestill print av fotografiene på egenhånd (jeg hjelper gjerne til med høykvalitets album og fine-art print!), bruk dem på takkekort, eller last dem opp på sosiale medier. Hvis fotografiene blir brukt på Internett blir jeg utrolig glad om dere sprer kjærligheten for de gode øyeblikkene og krediterer meg med fullt navn og link til hjemmesiden min. Jeg beholder opphavsretten og forbeholder meg retten til å bruke alle fotografier i egen markedsføring, men alle bildene leveres selvsagt uten vannmerke eller logo.

   HVA BETALER VI FOR?

   Først og fremst betaler dere for å få fanget de unike øyeblikkene bare dere har i en koselig, ærlig, og jordnær stil. En fotografering er en investering for fremtiden. Å kunne se tilbake på et intimt og viktig øyeblikk i livet kan få det til å krible i magene deres mange år etterpå. Arbeidet som gjøres for at dere skal få de beste bildene innebærer mye mer enn selve fotograferingen og levering av fotografiene deres, som investeringer i en kontinuerlig læringsprosess, planlegging av fotograferingen i forkant, og redigering av utallige vakre bilder i ettertid. Dette tar tid da jeg ønsker å levere det aller beste jeg kan og gi dere minner som vil vare livet ut.

   bryllupsfotograf i bergen

    

   HVOR MYE TID MÅ VI SETTE AV TIL FOTOGRAFERINGEN VÅR?

   Hvor lenge en fotografering foregår varierer mye. Jeg gir dere bildene og øyeblikkene når dere er dere. Det betyr at vi tar oss god tid til å finne på noe kjekt sammen. Noe dere liker. Vanligvis tar en fotografering med meg derfor 2-4 timer. Jeg kan gi dere et mer nøyaktig tidsperspektiv når vi avklarer deres ønsker i forbindelse med fotograferingen og hvor vi skal fotografere.

   HVA HVIS DET ER DÅRLIG VÆR PÅ BRYLLUPSDAGEN VÅR?

   Hvis det er noe som er helt sant, uansett hvor mye man hørte det på barneskolen, så er det at det ikke finnes dårlig vær. Bare dårlige klær. Jeg tipper du himler med øynene nå, og det skjønner jeg godt. 11-år gamle meg var i hvert fall aldri enig! Men selv om brudekjolen og dressen kanskje ikke er de beste klærne for regn og vind, så må dere ikke få panikk! Regn i sløret og vind i håret gir nemlig magiske resultater. Det er unikt. Villt. Vakkert. Jeg garanterer dere at dere ikke vil synes regnet var noe dumt når dere ser bildene deres. Dere vil juble. Og uansett vær vil det alltid være muligheter for ly. Paraplyer, som faktisk kan se superfint ut på bilder, overbygg og trær er et par av mulighetene våre. Og sjøstøvler selvsagt. Gule støvler og brudekjole ser rått ut! For en fotograf fra Bergen er ikke regn og vær noe hinder. Så lenge dere er innstilt på at været ikke er noe som kan forandres og at litt regn i sløret er et tegn på lykke vil vær og vind tilby unike følelser i bildene deres.

    

   MÅ VI UNDERTEGNE EN KONTRAKT I FORBINDELSE MED FOTOGRAFERINGEN VÅR?

   Ja. Jeg benytter en enkel og lett forståelig oppdragsavtale som undertegnes ved booking av en fotografering. Denne gir både dere og meg en sikkerhet og trygghet. Kontrakten avklarer blant annet totalpris, slik at dere ikke får noen ubehagelige overraskelser i ettertid; sted og dato for fotograferingen; bruksrettigheter og hva dere kan gjøre med bildene; og antall fotografier som skal leveres. Vi unngår rett og slett misforståelser og dere får ingen overraskelser.

   FOTOGRAFERER DU UTENFOR BERGEN OGSÅ?

   Kjærligheten blomstrer. Også utenfor de syv fjell. Selv om vi Bergensere har en egen nasjonalsang så elsker jeg å utforske nye steder. Jeg fotograferer med stor glede dere, familien deres, eller bryllupet deres der dere er. For heldags bryllupsfotograferinger er reise- og oppholdskostnader for øyeblikket inkludert i prisen om dere gifter dere på Østlandet, i Rogaland, i Trondheim og omegn, eller et annet fint sted. Eventuelle reise- og oppholdskostnader for andre fotograferinger utenfor Bergensregionen kommer i tillegg, men disse avklares selvsagt på forhånd i oppdragsavtalen.

   Kjærestefotografering Bergen

    

   HVOR KAN VI SE PRISENE FOR EN FOTOGRAFERING?

   Dere kan finne prisene på de forskjellige fotograferingene under ‘Pris’ i menyen øverst på siden. Om ingen av pakkene jeg tilbyr passer helt til dere kan dere ta kontakt, så ser vi om vi finner en løsning!

   HVA BØR VI HA PÅ OSS NÅR VI FOTOGRAFERER?

   Kle dere opp i noe dere vanligvis ville gått i. Noe dere føler dere komfortabel og selvsikker i. Ikke pynt dere (for mye i hvert fall) fordi dere skal på en fotografering. Kom som dere selv. Enten det er jeans med hull i, sommerkjoler, eller den der gode og tykke ullgenseren, så er det viktigste at dere har på dere noe dere digger. Når dere er komfortable og føler dere vel, da skinner det enkelt og greit gjennom på bildene vi tar også. Fargemessig anbefaler jeg rolige farger som går sammen på en behagelig måte.

   HVOR KAN VI FOTOGRAFERE MED DEG?

   En fotografering med meg er ikke bare en fotografering. Det er et minne. En koselig aktivitet dere kan gjøre sammen. Vi kan dra hvor som helst. På fjellet, på vandring i byen, hjemme i stuen, ute i hagen, ved sjøen, i parken – mulighetene er endeløse. Det viktigste er at vi fotograferer på steder dere føler at dere passer inn. Steder som er litt dere. Sted, setting, og vær vil kunne påvirke følelsen i fotograferingen og bildene drastisk, og da er det viktig at dere er omgitt av noe dere liker. Det er da dere får de fineste bildene. Dere vil jo helst at bildene reflekterer en fin og komfortabel setting. Og der dere er, der vil jeg gjerne fotografere.

   kjærestefotografer bergen

    

   NÅR MOTTAR VI FOTOGRAFIENE VÅRE?

   Jeg sender bildene deres senest 5 uker etter en kjæreste- eller familiefotografering og senest 8 uker etter en bryllupsfotografering, men stort sett i god tid før. Jeg blir alltid så revet med når jeg behandler bildene deres. Det er så utrolig kjekt å redigere bilder og se kjærligheten deres stråle!

   VI HAR MISTET FOTOGRAFIENE VÅRE! HVA GJØR VI?!

   Da er det bare å få panikk, for det er jo helt krise! Neida. Bare tuller. Det er jo ikke det. Dere fikk kanskje et lignende uttrykk som herremannen under her når dere innså at dere har mistet fotografiene? Uansett hvor forskrekket dere så ut så er det bare å gi meg en lyd, enten ved å slå på tråden eller sende en mail, så sender jeg dere fotografiene på nytt så snart jeg kan. Jeg holder to back-ups av alle fotografier jeg leverer i minimum to år etter levering, og det vil ikke være noe problem å finne frem dine fotografier på nytt. Husk å alltid lagre bildefilene deres på flere separate harddisker. Da er dere stort sett godt sikret.

   Livsstilsfotografering familie

    

   HVORDAN ER DET MED ALBUM OG PRINT?

   Jeg tror dere ønsker at bildene deres blir brukt og ikke glemt vekk på en harddisk. Derfor tilbyr jeg unike og håndlagde kvalitetsalbum og fine-art print. Fine-art print og album er print laget med tolv fargepigmenter som er fullstendig arkiverbart. Det betyr at farge og kontrast ikke falmer ved normal bruk, og albumene har 25 års garanti på printen. Dette er album og print som er laget for å vare livet ut – og enda lengre. Minnene deres vil kunne leve i generasjoner. De blir bare viktigere og viktigere.

   HAR DERE FLERE SPØRSMÅL?

   Da må dere ikke nøle med å fyre av en melding i kontaktskjemaet nedenfor! Jeg blir veldig glad for å høre fra dere, og jeg svarer så fort jeg kan og så godt jeg kan.

   Mer informasjon om de forskjellige fotograferingene jeg tilbyr, som for eksempel antall leverte bilder og forskjellige bryllupspakker, kan du finne under «pris» i menyen øverst på siden. Jeg har også samlet et par innlegg med informasjon som kan være greit å vite når man skal fotografere eller er på jakt etter fotograf. Og skal dere ha en forlovelses- eller kjærestefotografering kan dere lese et par tips her som garantert vil gi dere et bedre resultat fra fotograferingen vår.

    

   SPØR MEG OM HVA SOM HELST

   SPRE KJÆRLIGHETEN