Hvis det er noe som gjør meg virkelig glad, så er det når jeg dokumenterer den unike, ærlige, små-sære, genuine, fine, rare, og herlige kjærligheten bare dere har. Glem oppstilte bilder og stive smil – det er jo ikke dét dere vil ha når dere booker en kjærestefotografering. Jeg er stor fan av det spontane og de små øyeblikkene. Øyeblikkene når dere tror ingen ser på: “innimellom øyeblikkene“, sommerfuglene i magen, blikket hun kaster på han når han ikke ser på, gleden, nærheten, hånden i håret, og kysset på pannen. Jeg gir dere øyeblikkene som betyr noe. De ekte øyeblikkene. Øyeblikkene når dere er dere.

   Nå skal dere ta, eller kanskje dere tenker på å ta, kjærestebilder. Jeg skjønner godt hvis det føles skikkelig rart og ukomfortabelt med en fotografering. Uansett hvor glad (eller kanskje lite glad?) du måtte være i å bli tatt bilde av vil jeg sørge for at vi får det beste ut av forlovelses- eller kjærestefotograferingen, og at fotografiene reflekterer dere, slik bare dere er. Under har jeg samlet et par tips til forlovelses- og kjærestefotografering som dere kan ha i bakhodet. Husk tipsene, og jeg er overbevist om at bildene deres vil bli herlige!

   IKKE HOLD IGJEN

   La dere være dere. Selv om det kan virke åpenbart, er det ofte utrolig vanskelig å bare være seg selv. Er dere utadvendt? Innadvendt? Eller kanskje litt små-rare?  Å dokumentere dere og alle de vakre og autentiske øyeblikkene som oppstår når dere ikke holder igjen – øyeblikkene når personlighetene deres skinner igjennom, når dere er dere, og dere glemmer at dere blir tatt bilde av – det er dét som gir dere de beste bildene. Det er nemlig veldig ofte at bildene vi tar innimellom forskjellige ‘poseringer’ og oppgaver blir de beste, fineste, og de som er fylt med ekte følelser. Når samspillet deres setter ordenen for fotograferingen, og ikke hva eller hvordan dere tror en fotografering skal være, det er da bildene blir til noe dere har lyst til å ta vare på for alltid.

   kjærestefotografering-bergen

    

   DEL ALT MED MEG

   Jeg kan bare fange det ekte samspillet deres om jeg får ta et steg inn i sfæren deres. Ærlighet er et must. Omfavn både den småsære latteren, tøys og tull, men også og de stille og sårbare øyeblikkene. Da kan jeg garantere dere at bildene deres blir fylt med all kjærligheten som finnes mellom dere. Tenk på hvordan dere er rundt hverandre når dere er alene hjemme, og ikke gjem det fra meg. Jeg kommer til å lede dere gjennom fotograferingen, men de magiske bildene, ja, de fineste bildene – de bildene som vil få dere til å smile i lang tid fremover –  de oppstår ved å møte meg halvveis og slippe meg inn i deres private og kanskje litt intime boble.

   Kjærestefotografering på Ulriken i Bergen

    

   KOM SOM DERE SELV

   Kle dere opp i noe dere vanligvis ville gått i. Noe dere føler dere komfortabel og selvsikker i. Ikke pynt dere (for mye i hvert fall) fordi dere skal på en fotografering. Kom som dere selv. Enten det er jeans med hull i, sommerkjoler, eller den der gode og tykke ullgenseren, så er det viktigste at dere har på dere noe dere digger. Når dere er komfortable og føler dere vel, da skinner det enkelt og greit gjennom på bildene vi tar også. Fargemessig anbefaler jeg rolige farger som går sammen på en behagelig måte.

   Kjærestefotografering på Løvstakken i Bergen

    

   VELG ET STED SOM ER DERE

   Selv om stedet vi har en kjærestefotografering kan være viktig, er det enda viktigere hvordan dere passer inn der vi er. Sted, setting, og vær vil kunne påvirke følelsen i fotograferingen og bildene drastisk, og da er det viktig at dere er omgitt av noe dere liker. Dere vil jo helst at bildene reflekterer en fin og komfortabel setting. Enten det er på fjellet, en tur på tivoli, eller bare hjemme hos dere, vil det viktigste være at det er dere. Og der hvor dere er dere, der vil jeg gjerne fotografere dere.

   Kjærestefotografering Bergen

    

   GLEM AT DERE ER PÅ KJÆRESTEFOTOGRAFERING

   Sist dere ble fotografert var mest sannsynlig på en stol i et klasserom for de skikkelig kleine klassebildene, eller kanskje på et nokså stivt og posert bilde da dere ble konfirmert. Jeg husker det i hvert fall godt: en liten grønn dukke (jeg tror det var en frosk, faktisk!) på fotografens hånd som ærlig talt ikke var morsom i det hele tatt. Jeg lover dere at det ikke blir noe lignende som det når vi fotograferer! Husk at dere ikke er der for meg, men at jeg er der for dere; for å fange og dokumentere kjærligheten deres. Selv om vakre og storslåtte bilder selvfølgelig er viktig, er ikke det målet i seg selv. Målet vårt er å fange en viktig og herlig bit av livet, samtidig som dere tilbringer tid sammen. Da sitter dere igjen med en god og varm og kriblende følelse når dere ser på bildene i etterkant. La meg bekymre meg for bildene, så kan dere heller fokusere på å nyte tiden og opplevelsen sammen!

   Kjærestefotografering på Løvstakken i Bergen

    

   OMFAVN DET UFORUTSETTE

   Og jeg mener ikke bare været! Det sier kanskje seg selv, men de beste bildene og de naturligste øyeblikkene får vi fanget når vi rett og slett tar det som det kommer. Hvis dere ikke bryr dere om kjolen som blir litt skitten, regnet, vinden i håret og alle øyeblikkene som ikke er akkurat slik dere forestilte dere, da vil dere få bilder og øyeblikk dere garantert vil sette pris på senere. Om det begynner å regne, så fortsetter vi bare å fotografere og har det gøy! Om vi må stoppe for å fikse håret, kjolen, eller jakken, blir hele den naturlige følelsen vippet av pinnen. Å holde fotograferingen naturlig, enkel, og ærlig gjør at jeg kan gi dere de fineste bildene. Som Elsa synger: let it go, let it gooo (beklager om dere fikk den sangen på hjernen nå…).

   Kjærestefotografering Bergen

    

   LA ALT PIKK-PAKK LIGGE IGJEN HJEMME

   Mange spør om de bør ta med seg et skift og bytte klær underveis. Jeg foreslår at dere lar de store baggene ligge igjen hjemme. Ikke bekymre dere for ekstra klær eller ting dere kunne trengt. Ekstra rekvisita, klær, og vesker pleier å gjøre spontane øyeblikk færre og fotograferingen vanskeligere – og det er jo ikke noe dere ønsker. Om dere er lett på foten, slik at dere kan bevege dere fritt uten ting å drasse på, da kan jeg, som et resultat av friheten deres, få fanget alle de ekte øyeblikkene som oppstår mellom dere. Øyeblikkene som er verdt å ta vare på.

   Kjærestefotografering på Ulriken i Bergen

   Til slutt er det viktig å huske at alle er forskjellige, også kjærestepar. Jeg tilpasser fotograferingen til deres personlighet og dere som par slik at dere får bilder av øyeblikkene og særtrekkene som gjør dere til dere. Ha tipsene i bakhodet, og jeg er overbevist om at dere vil få de beste minnene og øyeblikkene fanget på de fineste bildene! Jeg gleder meg, og jeg håper å høre fra dere!

   SPRE KJÆRLIGHETEN